lördag 31 augusti 2013

Hylling till svenska ekonomibloggar

Då var det dax att börja blogga igen. Men innan det blir egna reflektioner, analyser och betraktelser vill jag hylla flera av de svenska ekonomibloggarna. Kvaliten på de bästa blir bara högre och högre för varje år.

Här är några exempel: Lundaluppen är mycket intressant att följa -  klar, redig och transparent. Dessutom gillar han, skriver om och äger flera bolag som är mina största innehav. Ägamintid blir bara bättre och bättre och det är intressant med analyser av ickesvenska bolag. Spartacus Invest är också kunnig och skriver intressant, ofta om bolag som jag följer och äger nu senast Industrivärden. Aktiefokus djupdykning i de danska bankerna måste vara något av den största ekonomiblogginsatsen i år. Defensiven är också alltid intressant. Slutligen vill jag ge ett tips om äldre inlägg av Stockman som behandlar handelsbanksfärens bolag; där finns många kunniga inlägg med några år på nacken om SCA, Industrivärden, Skanska,  Lundbergs mm.

Vad gäller min långa portfölj så har jag gjort en del nyinvesteringar med pengar från min försäljning av bl a Swedbank och SEB tidigare igår. Mer om detta senare. I min och min frus korta portfölj har jag faktiskt sålt av lite på sistone för att frigöra pengar till renovering av vårt fritidshus. Ser fram emot en intressant blogghöst!